FLASKEPOST FRA P

"To stakkarslige gutter er fanget i et båthus. I et desperat rop om hjelp for å komme seg ut derfra, skriver de en flaskepost der de bruker sitt eget blod som blekk. Guttene klarer å kaste flaskeposten ned i vannet, men det skal gå flere år før den blir funnet. Guttene fikk aldri den hjelpen de trengte.

Tjue år senere blir flaskeposten funnet. Den havner på pulten til Carl Mørck, etterforsker på Avdeling Q, etter å ha stått i vinduskarmen på en skotsk politistasjon i to år. Det eneste etterforskeren vet er at flaskeposten ble sendt fra et sted i Danmark for mange år siden. Brevet har i løpet av disse årene blitt veldig vanskelig å tyde, alle bokstavene flyter i ett. Det eneste i flaskepostbrevet som er leselig, er overskriften: HJELP. Senere klarer Carl Mørck og assistenten Hafez el-Assad, å tyde frem deler av den siste setningen i flaskeposten: Hilsen P. 

Med en gang blir flaskeposten stemplet som falsk, som et resultat av guttestreker. Men etter hvert som Carl Mørck og Assad får tydet mer og mer av brevet, går det opp for dem at to gutter ble bortført en gang på 90-tallet. Flaskeposten viser seg å være det eneste livstegnet fra dem, men verken Carl eller Assad klarer å komme frem til hvem disse guttene er, hvorfor foreldrene deres ikke har meldt dem savnet, og hva som har skjedd med dem.

De to på Avdeling Q blir innblandet i religiøse miljøer og sekter, og spørsmål om arv, miljø og barndom dukker ofte opp. Carl og Assad kommer nærmere og nærmere en iskald og psykopatisk kidnapper, og plutselig innser de at tiden holder på å løpe fra dem. Selv om det har gått mange år siden guttene ble bortført, er kidnapperen fortsatt aktiv. Han er en mester i å forkle seg, og har uttallige mange identiteter å skjule seg bak. Nye barn står for tur, og marerittet tar ikke slutt."

Et lite utdrag fra foredraget jeg skal holde i morgen om boken Flaskepost fra P. Har jobbet med den helt frem til nå, derfor jeg ikke har rukket å blogge før. Annbefaler denne boka, den er sykt spennenede! 

Postet av: Lena Salvesen
kanskje jeg skal lese den :) Høres spennende ut!
13.12.2012, 18:53
URL: http://torchlight.blogg.no
Postet av: Lyanne Lentze
lykke til med framføringa di da, hannapusfina
13.12.2012, 19:32
URL: http://lslentze.blogg.no
Postet av: heddak
<3
13.12.2012, 22:18
URL: http://www.heddak.blogg.no
Postet av: RAGNHILD - KOMMENTERER ALLTID TILBAKE!
virker utrolig spennende!!
14.12.2012, 17:46
URL: http://ragnhildth.blogg.ho

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Om meg

Hanna her! På bloggen deler jeg minner, musikk, oppskrifter, inspirasjon og bilder. Alle bildene her er tatt med enten Canon EOS 60d eller iPhone 4. Du er mer enn velkommen til å følge meg og mitt liv her på denne siden.

Følg meg

Blogg. Facebook.

Kategorier

Bilder. Blogg. Design. DIY. Hverdag. Innkjøp. Mat og drikke. Musikk. Outfit. Reiser. Skjønnhet. Sponsing. Spørsmål. Tanker. Videoblogg.

Arkiv

Februar 2014. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012. Oktober 2012. September 2012. August 2012. Juli 2012.

Grunnkoder

  • Caroline Maria.

  • Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
    Bloggen ligger på
    blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.


    hits