DIY - iPhone case

Veit ikke om noen husker at jeg skreiv at jeg lånte filtenål til et prosjekt for litt siden? Vel, nå er jeg i hvertfall ferdig med å både filte og tove ull. Over ser dere resultatet, et iPhone case man kan ha telefonen oppi.

Resultatet blei kanskje ikke verdens fineste (hehe), men jeg synes det er morsomt å ha noe som jeg har laget helt selv. Gikk overraskende greit å filte formen jeg skulle ha. Det å tove ulla for hånd var heller ikke så ille, så i alt gikk det velig greit å lage telefoncaset. 

Det søteste er når man skal legge i eller ta ut iPhonen, for da ser det ut som om ullmonsteret spiser opp telefonen. Det er kjempeteit, men kan ikke noe for det O:-) Hva synes du om resultatet? 

DIY - PERLEKRAGE

Selv om det ikke er så lenge siden krager var populært å bruke, synes jeg at det fortsatt kan være et fint alternativ til smykker. Har lenge hatt en enkel, hvit krage liggende i skapet, men synes liksom at den så litt kjedelig ut. Derfor tok jeg den frem i sted, og bestemte meg for å pynte den litt. Tenkte kanskje noen av dere hadde lyst til å ha en DIY om det, så her kommer den.

For det første så trenger du en krage, haha. Enten kan du kjøpe en løs i butikken, eller så kan du gjøre som jeg gjorde og klippe av kragen på en gammel skjorte du ikke bruker lenger. Det andre du trenger er perler, paljetter eller pyntesteiner som du skal bruke til å dekorere kragen. Jeg klippet opp et gammelt perlearmbånd og brukte perlene derfra. Så tok jeg å la opp perlene på kragen, for å se hvor jeg ville ha dem. Fant ut at jeg likte det å bare ha perler ytterst på "krageflippen". For at pynten skal sitte best mulig, er det lurest å lime det fast med en limpistol. Da er du sikker på at det sitter ordentlig. Ta-da! Gjør du som over, har du plutselig en splitter ny perlekrage i skapet som blir fin å bruke over gensere eller kjoler. Kragen er kanskje ikke helt i vinden for tiden, men føler det er viktig å gå med ting du selv synes er fint, og ikke bare med ting som er på moten akkurat der og da. Hva synes du? Vil du se flere DIY'er på bloggen?

DIY - CARRIE PURSE

Det er vel ikke bare jeg som har fått dilla på serien The Carrie Diaries? For dere som har sett Sex and the City, handler det om ungdomsårene til Carrie Bradshaw og hennes møte med Manhattan. Selv har jeg aldri sett en eneste episode av SatC, men har av like vel blitt helt hekta på den søte serien. I tillegg spiller Austin Butler en av hovedrollene, noe som gjør serien enda mer interessant å se på. Hehe :-) 

I The Carrie Diaries, så har Carrie en veske fra sin avdøde mor. Etter at lillesøsteren til Carrie en dag tar den og søler en flekk med neglelakk på den, bestemmer Carrie seg for å redde vesken på best mulig måte. I stedet for å kaste den, pynter hun den opp med enda mer neglelakk. Dette synes jeg var ganske stilig, og veska blei så kul etterpå. Derfor har jeg gjort noe i samme duren, og laget en Carrie-inspirert veske. Det eneste du trenger er neglelakk i stilige farger og en veske du vil pynte opp. 

Det er egentlig ganske enkelt. Alt du gjør er å starte med den fargen du vil, også sprute den over der du vil ha den. Om neglelakken du bruker er veldig tynn og flytende, så kan du helle den direkte fra flasken i sikksakkbevegelser over veska. Ettersom ingen av mine neglelakker var så tynne, tok jeg et godt lag på kosten og "kastet" fargene på. Det kan være veldig lurt å øve seg på et ark først, sånn at du får inn "kastebevegelsen". Blir ikke neglelakken akkurat der som du vil ha den, gjør det ingen ting. Det stiligste er jo at vesken ser litt hjemmelaget ut, og at neglelakken ser ut til å være "kastet" på litt på slump. Det er jo i bunn og grunn akkurat det den er og, hehe. Slik ble i alle fall min veske. Og selv om den ikke ser ut som den Carrie har i det hele tatt, ble jeg kjempefornøyd. Meningen er jo å lage en veske som er inspirert av The Carrie Diaries, men som har ditt eget personlige preg. Hva synes du?

P.S. Om du lager en slik Carrie purse, eller prøver på noen av de andre DIY'ene jeg har laget, send meg gjerne et bilde av resultatet. 

DIY - TRIANGLE NAILS

Her kommer en liten guide til hvordan du kan lage "triangle nails". Under kan du se hva man trenger. 

Dette er da det du trenger. Glitterneglelakken er valgfri, men jeg synes det ble ganske fint med det på. Fargen på neglelakken bestemmer du helt selv, men jeg har brukt en turkis neglelakk fra Isadora. Den blanke neglelakken er fra Gina Tricot Beauty. 

Start med å legge på en blank neglelakk, slik at neglene blir fine og glansfulle. La lakken tørke helt før du starter på neste trinn. 

Ta så teipen og dekk neglene slik at det er igjen en trekant. Du bestemmer helt selv hvilken vei og hvor på neglen trekanten skal være, men jeg har valgt å sette den slik at den "stikker ut" av fingrene. 

Fest teipen godt, og legg et lag med den fargede neglelakken over. Pass på at neglelakken tørker helt før du tar av teipen. Etter at neglelakken har tørket og teipen er tatt av, legger du et siste lag med neglelakk. Det er bare å bruke den blanke neglelakken igjen, men jeg hadde lyst til å ha litt glitter på og. Når det siste laget med neglelakk har tørket, er du helt ferdig. Synes det er ganske stilig med sånne "triangle nails", og er heller ikke så supervanskelig å få til. 

DIY - STOR HÅRSPENNE MED PYNT

Tenkte å lage en liten guide til hvordan du kan lage din egen store hårspenne med pynt. Er ikke akkurat sånn supervanskelig, men her ser dere i alle fall hvordan jeg lagde min. Alt du trenger er det bilde av ovenfor. Limpistol, en stor hårspenne med bred 'forside' og diverse pynt. Jeg brukte flate perler i forskjellige farger.

Det du gjør er å lime på pynten med limpistol. Det er bedre å bruke dette enn vanlig lim, for da sitter pyntet mye bedre fast. Man kan jo også male spennen i en annen farge, men jeg ville ha min i originalfargen.

Etter du har limt på pynten, er spennen nesten ferdig. Alt du trenger å gjøre da, er å skrape vekk det overflødige limet på sidene.

Og tada! Da har du din helt egen superfine store hårspenne. Ikke bare er det veldig enkel å lage, men det er også ganske stilig å ha på. Man trenger ikke alltid bruke ringer eller smykker som tilbehør til klær, noen ganger er det også morsomt med litt pynt i håret. Tenkte jeg skulle bruke den en av de nærmeste dagene, så er bare å ta en titt innom for outfitbilder når den tid kommer. Hva synes du?

DIY - DRØMMEFANGER

Hei dere! Her er en liten D.I.Y om hvordan du kan lage din helt egen drømmefanger. Alt du trenger står listet opp nedenfor, og skal prøve å forklare så godt jeg kan under hvert eneste bilde. 


Dette er da det du trenger for å lage en drømmefanger. Fargene på fjærene bestemmer du selvfølgelig helt selv. Det brune "båndet" jeg bruker, har rett og slett vært et flettet belte. Flettet det opp igjen til tre remser med "bånd", men til denne drømmefangeren trenger man bare en.

Start med å samle alle armbåndene sammen. Du kan også bruke ett stort om du har det, men det fungerer like fint å sette sammen flere tynne. Så tar du det brune båndet, og knyter en stram knute. Det er viktig å la det være igjen en god flik med bånd på den ene siden av knuten, for denne skal man bruke etterpå.

Etter du har knytt knuten, starter du og "tvinne" det brune båndet rundt armbåndene. Det er viktig å få det ganske stramt, ellers så kan armbåndene synes mellom hver runde med bånd.

Tvinn deg rundt hele ringen, og knyt det du har igjen av båndet sammen med den enden som er igjen fra den første knuten.

Stram alt du har, det er viktig at alt sitter som det skal. Etter du har strammet knuten ordentlig til, kan du finne frem hamptråden.

Ta tråden, klipp av en god del, og surr det rundt ringen. Her er det ingen fasit på hvordan du trenger å legge tråden, og det er vel morsomt å sette sitt eget preg på drømmefangeren? Etter du har fått tråden slik som du vil ha den, fester du den med en stram knute oppe ved der du har knuten til det brune båndet.

Så klipper du over all overflødig tråd og bånd. Pass på at du har knytt hardt nok, ellers så vil kanskje noen av trådene rakne eller båndet gli opp.

Så finner du de fjærene du vil bruke, og knyter de sammen med hamptråd. Fest bunken med fjær loddrett under toppknuten din, ved å knyte den fast. Stram godt, og klipp av overflødig tråd.Når du har gjort dette, så er drømmefangeren din ferdig. Fest den i vinduet, på veggen eller over senga (og det er vel der den egentlig skal henge, hehe?). Har alltid ønsket meg en drømmefanger, men aldri funnet et sted hvor jeg kan kjøpe det. Derfor var det like greit å lage en selv, og sette sitt personlige preg på den.

DIY - RIPPED JEANS

Hei dere! Har lenge synes at bukse med 'hull' under knærne har vært utrolig kult, og synes det bare ble enda stiligere da jeg så denne outfiten. Derfor var det bare å finne frem saksen, og klippe i en gammel bukse. Buksen som ble 'ofret' kostet faktisk bare 75 kroner på Vero Moda, så det gjorde ikke så mye at jeg eksprimenterte litt med den. Synes uansett at buksa ble tusen ganger stiligere nå, så nå er det bare å kombinere den med en stilig topp og statementsmykke. Hva synes du om ripped jeans?

DIY - MAKE A WISH
DIY - TANK TOP

Hei dere! Da har jeg laget meg en tank top av en gammel t-skjorte jeg hadde hengende i skapet. Klippet av ermene, gjorde den litt kortere og tegnet på et kors. Den ser mye stiligere ut på og jeg er veldig fornøyd med hvordan den ble. Tror kanskje jeg skal farge hele korset svart, men foreløpig ser den slik ut. Har du laget deg din egen tank top før?

DIY - NAGLEVEST

Hei! Lengesiden jeg har postet et DIY-innlegg, så da var det vel på tide med det nå. Tenkte jeg skulle vise dere hvordan dere kan lage deres egen naglevest. Det dere trenger for å lage dette er enten en olajakke, olavest, skjorte eller lignende, og nagler da. Jeg brukte den gamle olajakken min fra Never Denim / Bik Bok. Hadde klipt den om til vest fra før av, så det var jo greit! Naglene er fra Panduro.


Naglene ser ut som de er gullfarget på alle bildene, men de er mer sølvfarget i virkeligheten. Du starter med å stikke en nagle ned der du vil ha den. Pass på at den sitter rett. 

Jeg skal lage en slags linje med naglene, så derfor putter jeg neste naglen i den andre enden av linja. På den måten er jeg sikker på at jeg får plass til alle naglene, og det er enklere å få lik avstand mellom de.

Så liner jeg opp noen av naglene for å sjekke hvor mange jeg får plass til.


Når avstanden er som den skal, dytter jeg alle naglene ned i stoffet. Dobbeltsjekk at alle naglene er på lik linje.

Når naglene er slik du ønsker, kan du bøye inn de tuppene bak. 

Halvveis! Så gjør du akkurat det samme på andre siden.


Når du begynner på den andre siden er det viktig at du ser at det blir på lik linje med de første naglene du satte på.

Når du har fått satt på alle naglene blir vesten seendes sånn cirka slik ut. Synes det ble ganske stilig, morsomt å pynte opp et klesplagg helt selv.

DIY - NOTATBLOKK

Hei folkens! Tenkte jeg skulle gi dere et lite tips om hvordan du kan pimpe opp notatblokken din. Wohoo.
Jeg startet med å kjøpe en blokk fra Clas Ohlson, som hadde en slags plastlomme foran. Så redigerte jeg det bildet jeg ville ha på forsiden, for deretter å printe det ut i riktig størrelse. Ovenfor er det orginalbildet til venstre, også ser du den ferdige notatblokka på høyre side. 
EDIT: DIY står for Do It Yourself

Om meg

Hanna her! På bloggen deler jeg minner, musikk, oppskrifter, inspirasjon og bilder. Alle bildene her er tatt med enten Canon EOS 60d eller iPhone 4. Du er mer enn velkommen til å følge meg og mitt liv her på denne siden.

Følg meg

Blogg. Facebook.

Kategorier

Bilder. Blogg. Design. DIY. Hverdag. Innkjøp. Mat og drikke. Musikk. Outfit. Reiser. Skjønnhet. Sponsing. Spørsmål. Tanker. Videoblogg.

Arkiv

Februar 2014. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012. Oktober 2012. September 2012. August 2012. Juli 2012.

Grunnkoder

  • Caroline Maria.

  • Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
    Bloggen ligger på
    blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.


    hits