Video - Rommet mitt

Da var endelig romvideoen i boks. Etter filminga fant jeg ut at jeg ikke var så stødig på hånda som jeg trudde, så dere får prøve å ignorere litt skjelving. Haha, la heller ikke merke til at Kitty lusket rundt på rommet i det nest siste klippet der. Hva synes dere? 

DIY - iPhone case

Veit ikke om noen husker at jeg skreiv at jeg lånte filtenål til et prosjekt for litt siden? Vel, nå er jeg i hvertfall ferdig med å både filte og tove ull. Over ser dere resultatet, et iPhone case man kan ha telefonen oppi.

Resultatet blei kanskje ikke verdens fineste (hehe), men jeg synes det er morsomt å ha noe som jeg har laget helt selv. Gikk overraskende greit å filte formen jeg skulle ha. Det å tove ulla for hånd var heller ikke så ille, så i alt gikk det velig greit å lage telefoncaset. 

Det søteste er når man skal legge i eller ta ut iPhonen, for da ser det ut som om ullmonsteret spiser opp telefonen. Det er kjempeteit, men kan ikke noe for det O:-) Hva synes du om resultatet? 

Onsdags-pratMå bare si tusen takk for noen søte kommentarer for to innlegg siden, kjempekoselig å lese! Har også blitt linket på denne bloggen, noe som var veldig morsomt å se :-) 

Det går i mye av det samme nå rett før ferien. Prøver, innleveringer, lekser... Skulle ønske jeg var flinkere til å skrive litt varierte ting her, men det er vanskelig å få dyttet inn tid til bare det å sette seg ned og skrive litt. Heldigvis nærmer vinterferien seg raskt, og da blir det vel forhåpentligvis litt morsommere ting å lese her.

I dag har vi fått masse informasjon på skolen om de ulike fagene vi kan velge til neste år. Har allerede søkt meg inn på realfag, men er fortsatt usikker på hvilke fag innenfor der jeg skal ta. Noen som går eller har gått på realfag? Hva synes dere om fagene der, for eksempel kjemi, biologi, fysikk eller R1? Er så vanskelig å bestemme seg, for er så mange forskjellige kombinasjoner av fag og tider som må gå opp. Jeg må i alle fall få bestemt meg i løpet av vinterferien en gang, så har heldigvis en liten stund å tenke på.

Nå venter samfunnsfagteori, Det Nye, mat og den nyeste episoden av Pretty Little Liars på meg. Skal også filme litt, om noen har lyst til å se en romvideo i løpet av uka. Fant ut at jeg hadde fått slettet den forrige YouTube-kontoen min, og da forsvant også alle videoene jeg hadde lagt ut før. Er jo også utrolig lenge siden jeg har lagt ut en videoblogg, så da er det vel på tide snart, hehe. 

MattedagKjenner det skal bli godt å bli ferdig med matteprøven i morra. Har regnet algebra i flere timer nå, sammen med Karro, Victoria og Thea. Godt å få jobbet litt sammen med andre, for da er det enklere å skjønne et stykke hvis man står fast. Har hatt sånne mattedager fast før prøver et par-tre ganger, og det hjelper veldig! Dere får ønske meg lykke til i morra da, haha. Hva har dere gjort i dag? 

Between the raindropsJeg har forresten vært så heldig å bli kåret til ukas Instagram på denne bloggen. Var utrolig koselig å lese, gjorde hele dagen min :-) Ta en titt! 

3(prøveøving)

En hyllest til matten i overskriften min<333 I dag er en sånn dag hvor jeg bare daffer rundt i pysjen. Har sittet med matte i flere timer nå og øvd til prøve i algebra, som jeg skal ha på tirsdag. Håper at vi jentene får i stand en mattedag på mandag, for jeg trenger virkelig å øve mer på både konjugatsetninger og produktregler.

I tillegg venter to andre prøver på meg før vinterferien kan begynne, så da blir det nok øving på både samfunnsfag og tysk. Er litt kjedelig når det samler seg opp prøver og innleveringer sånn før ferien, for da får man liksom ikke slappet av når det er helg. Men, er jo bare å se positivt på det da. Tenk så godt det skal bli med en uke fri når alle prøver er overstått :-) Hvilken uke har du vinterferie?

VALENTINE'S DAY

Flere som hadde en bra dag i går? Jeg hadde det i alle fall herlig. Dagen startet med en ganske så deilig skoledag, var egentlig bare rådgivning og selvstudie. I friminuttet koblet vi opp OL på prosjektoren for å følge litt med der. Mens vi satt og så på, dro snilleste Niklas frem en pakke med melkehjerter. Så da blei det melkehjerter på hele klassen, og det bare gjorde hele dagen min. Haha, var kjempekoselig.

Det som er litt morsomt med valentinsdagen, er at jeg hvert år kommer på en spesiell film; Valentine's Day. Klisje? Ja, men det er superkoselig å se på den. Og siden Thea var med meg hjem, ble det pitapizza, salat og film. På kvelden dro vi opp til Karro, og da ble det enda mer film, mat og latter. Hvem trenger vel kjæreste på Valentine's når man har verdens beste venninner? Kom ganske seint hjem, så da fikk jeg ikke lagt ut noe innlegg før nå. Hvordan var dagen din? 

Trykk på play og drøm søtt

Dette er noen av de fineste natta-sangene jeg vet om for tiden. Trykk på YouTube-knappen til høyre for å få åpnet hele videoen, ellers kan du jo bare trykke på play her og nyte sangene. Det er ikke tilfeldig at Sivert Høyem går igjen, haha. Han har så utrolig mange fine sanger, i tillegg så har han sykt fin stemme. Nesten alle sangene hans passer perfekt som sanger man kan høre på om kvelden før man legger seg. I tillegg er det mange andre fine der, Ed Sheeran for eksempel. Og Lily & Madeleine. Okei alle er helt nydelige, haha. Jeg synes i alle fall det, og håper det er flere som gjør det og. Har du noen favoritt natta-sanger? 

Ikke som forventa

Denne dagen her har vært overraskende bra. Hvem skulle trodd det? Er egentlig ingen fan av onsdager, for har langdag på skolen. Eller, lang og lang. Slutter bare halv tre, men det er den lengste dagen jeg har dette året her. Startet til og med dagen med en to-timers prøve i naturfag. Heldigvis gikk prøven bra (håper jeg!) og skoledagen fort. Da jeg kom hjem satt jeg på den nyeste episoden av PLL, og det var kjempedeilig å slappe helt av mens Shadowplay rullet over skjermen. Den episoden var forresten veldig spesiell, men samtidig utrolig bra. Hvordan har dagen din vært så langt? 

Farging av øyebryn

Jeg har farga bryna mine fast en stund, fordi det er så mye kjekkere om morgenen. Slipper å tegne dem helt på, og da sparer jeg masse tid. Var kjempeskummelt å farge dem første gangen, var så redd for at de skulle ende opp alt for mørke, men heldigvis gikk det bra. Så for dere som har lyst, men ikke tør, kan dere se hvor enkelt det er å farge bryna sine hjemme nå. 

Bruker Kolokrem i brun, og den fungerer supert. Har hatt denne pakken helt siden jeg starta å farge bryna, og det er en god stund siden. Så pakken holder lenge, du får mye for pengene! Prisen varierer fra butikk til butikk, men jeg kjøpte hvertfall den pakken for under 100-lappen. Instruksjonene følger med i Kolokremen, så les den før du begynner. Start med å blande sammen en cirka to centimeter lang stripe med krem, sammen med fem dråper fra en beholder som følger med. Rør sammen til en jevn blanding. 

Det følger med en plastpinne som du både kan bruke til røring og påføring, men jeg liker å legge på kremen med en skråkost. Min er fra H&M. Fordel kremen jevnt utover begge bryna dine, og pass på så du ikke får noe utenfor. Hvis du skulle være uheldig å søle, så bare tar du en q-tips og fjerner det fort. Så lenge du ikke får noe i øya, er ingen skade skjedd. La kremen sitte på i 10-15 minutter, alt ettersom hvor mørke du vil ha bryna dine. Hvis det er første gangen du gjør det, og er usikker på hvor fort fargen virker, kan det være lurt å farge bryna i to omganger. Et annet tips, er at du kan se på den kremen som er igjen i bollen. Der ser du sånn ca hvor mørkt det har begynt å bli. 

Når du er ferdig, tar du vann på en bollumspad til den blir gjennomvåt. Så "vasker" du over bryna dine med den. Gjør dette gjerne flere ganger, sånn at du er sikker på at du får vekk all fargen. Det ville vært kjipt å våkne opp dagen etterpå med alt for mørke bryn. Når du har fått vaska bort all fargen, tar du en tørr bomullspad og tørker. Og, tada! Da er brynene fine og mørke. Selvfølgelig er det kjempefint med lyse bryn og, men jeg har fått ganske mørkt hår og da synes jeg det er fint med øyebryn som "matcher" hårfargen. Det synes i alle fall jeg. Pleier du å farge bryna? Var dette til hjelp? 


Uredigert bilde. Her ser dere kanskje bedre åssen fargen blei på bryna.

Oppskrift på oreokake

Til jentekvelden som var forrige lørdag, hadde Karro og jeg bakt oreokake. Den smakte egentlig veldig godt, så tenke at jeg kunne legge ut oppskriften her. Hovedoppskriften fant vi her, men vi gjorde om litt på den.

Det du trenger for å lage denne kaka, er: 

Bunn: 300 g Oreo-kjeks (ca. to pakker) og 100 g smør

Kremfyll: 1 pakke Philadelphia kremost, 2,5 dl melis, 3 dl kremfløte og 75 g Oreo-kjeks (ca. en halv pakke)

Sjokolademousse: 1 pakke sjokolademousse (gjerne med sjokoladebiter) fra Freia og 2 dl lettmelk

I tillegg trenger du også en rund kakeform, gjerne en sånn hvor man kan ta av ringen rundt. Da blir det litt enklere å ta ut kaka.  


Sånn blir kaken til slutt. Pusen til Astrid ville være med på bildet<3

For å lage bunnen, putter du smøret og Oreo-kjeksene opp i en food processor. Det kan være lurt å dele smøret opp i terninger først, sånn at du er sikker på at alt blir blandet jevnt. Når du har fått blandet alt, trykker du blandingen ned i bunnen av kakeformen. Sett kakeformen i kjøleskapet i 30 minutter.

Kremfyllet lager du ved å først blande sammen kremosten og melisen i en bolle. I en annen bolle pisker du krem av fløten, og heller den så over i kremostblandingen. Knus eller hakk Oreo-kjeksen opp i grove biter, og hell dette opp i kremfyllet. Når alt er blandet godt sammen, tar du ca 2/3 av kremfyllet og heller over kjeksbunnen i kakeformen. Dette skal også stå i kjøleskapet i 30 minutter. Den siste 1/3 av kremfyllet settes også i kjøleskapet. 

For å lage sjokolademoussen følger du egentlig bare instruksjonene som står på baksiden av pakka. Visp pulveret og melken sammen, ha moussen over kremfyllet i kakeformen. La det stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Så tar du den siste tredjedelen av kremfyllet og heller opp i kakeformen. Dette blir toppen av kaka, så da er det bare å pynte den med for eksempel Oreo-kjeks og melkesjokolade. La kaka stå i kjøleskapet i minst en time til, før du serverer den. Da er du helt sikker på at alt har stivnet, og at ingenting synker sammen. Før du serverer oreokaka, så husk å skjær inne langs kakeringen før du åpner den.

Det eneste som er litt kjipt med denne kaka, er at den tar så utrolig lang tid å lage. Det blir litt lange pauser når alt skal stå en stund i kjøleskapet, men ventetiden er verdt det! For å gjøre ventetiden (og hele bakinga) litt morsommere, er det bare å lage kaka sammen med en venn. Da går tiden veldig fort, men det gjør dessverre også kaka når den er ferdig O:-) Haha, håper det smaker! Har du laget oreokake før?

Skolearbeid + skolepc


Hvis den søndagen her går som planlagt, skal jeg gjøre unna mye skolearbeid i dag. Jeg liker egentlig best å arbeide med ting hjemme, enn på skolen. Det kan være ganske upraktisk mange ganger, for da blir det jo selvfølgelig mye jobbing hjemme. Engelskpresentasjon, øving til naturfagprøve i energi fra kjemiske reaksjoner og samfunnsfaglekser er noe av det som står på planen. Og det skal bli så deilig å få det unnagjort.

Måtte bare slenge med et par bilder av skolepcen min, for synes den er litt søt. Okei, jeg kan ikke ta æren for ideen om å klistre på klistremerker på den. All creds til Lise og Anna i klassen. Men nå er hvertall pcen min ikke så kjedelig lenger, og da er det litt enklere å bruke den. Hva er dine planer for dagen? 

Mine herlige jenter


Mine aller beste <3 Astrid, Victoria, Stine, Thea og Karro. 

I dag er første helgedagen på lenge jeg ikke har vært på noe jentekveld med jentene mine, og det er egentlig litt deilig (hahah sorry jenter). Okei, jeg har faktisk akkurat kommet hjem fra Storsenteret med tre av fem da. Så jeg har ikke vært helt uten dem i dag. Uansett, jeg er bare så utrolig takknemlig for at vi er en så koselig gjeng som vi er. Dere aner ikke hvor mange ganger vi alle har ligget utover gulv og sofaer og både ledd og kaklet som en gjeng med høner. SingStar-kvelder er også en stor favoritt, hehe. Og med herlige jentekvelder, hører også god mat til. Forrige lørdag var alle sammen hos Astrid for å synge SingStar. Da hadde Karro og jeg bakt oreo-kake, og Astrid hadde bakt verdens beste cupcakes! Vi hadde en utrolig bra kveld, selv om jeg ikke akkurat kan si at sangstemmene våre holdt samme nivå. Hva pleier du å gjøre sammen med vennene dine? 


Tiramisù-cupcakesene til Astrid. Med Starbucks kaffe-fyll i midten og marshmallow frosting, smakte disse helt himmelsk. 

Formula 10.0.6

Jeg har brukt denne serien ganske lenge nå, og er så utrolig fornøyd med den at jeg bare må skrive litt om produktene her. Formula 10.0.6 er en serie med renseprodukter til huden, som passer perfekt for oss ungdommer. Jeg har tre av produktene i serien - og elsker dem alle. 

Best Face Forward: Cleanser som kan brukes hver dag. Den får bort overflødig olje og urenheter fra huden, også føler du deg utrolig ren etterpå. Jeg bruker den her annen hver dag i dusjen, og det fungerer supert.

Picture Perfect Day: Dette er den beste fuktighetskremen jeg har prøvd noen sinne. Jeg er sånn som veldig lett får tørr hud, særlig rundt nesa og mellom bryna. Om vinteren er dette ekstra ille, men PPD har blitt min reddende engel <3. Kremen er egentlig mer som en gel, og både fukter og kjøler ned huden. Et pluss er også at den inneholder solfaktor 15. 

So Totally Clean: Den her fungerer så bra, at dere aner ikke! Det er bare å helle litt på en bomullspad, og smøre den utover fjeset. Man trenger ikke vaske det av igjen heller, så da slipper man å bruke mye tid på ansiktsrensen om morgenen. Kun et par-tre uker etter jeg startet å bruke denne, forsvant så godt som alle kvisene jeg hadde på haka og i panna. Jeg tuller ikke, det er et mirakelprodukt! 

Alle har forskjellig type hud, og ikke alle produkter fungerer like godt på alle. Jeg har i alle fall funnet den perfekte renseserien for min hudtype. Hvilke typer renseprodukter bruker du? Har du prøvd ut Formula 10.0.6 før?

Hektisk dag

Dagen i dag har gått i ett kjør. Er så kjedelig å ha langdag på onsdag, fordi da er det plutselig så seint når man kommer hjem. Uansett har jeg fått gjort ganske mye i dag. Var hos bestemor en tur og lånte filtenål, for har tenkt til å lage meg noe morsomt. Hva det blir skal dere nok få se når jeg blir ferdig :-) I dag var det også min tur til å lage middag, så da ble det hakkebiff og båtpoteter på menyen. Nå står bare leksene for tur, og så må jeg jo prøve å få sett den nyeste episoden av Pretty Little Liars i kveld. Onsdag er en ganske så hektisk dag, så derfor var det ekstra godt både å ha maskarafri og å ha på seg den nye kosegenseren min. Kjøpte den på Gulskogen-senteret i går, inne på Cubus. Den er helt sykt god å ha på seg, i tillegg var den jo ganske søt og. Hva synes du om genseren?

Tirsdags-shopping


Genser og skjerf fra Bik Bok

I dag har jeg vært nedover på Gulskogen en tur sammen med Karro, Thea og Victoria. Var kjempekoselig, og jeg fikk endelig brukt opp gavekortet mitt på Cubus. Fikk med meg verdens søteste kosegenser hjem igjen. Nå tenkte jeg å steike meg noen lapper som jeg kan ha med meg på nista i morra. Dere må virkelig prøve ut oppskriften jeg la ut i sted, de lappene smaker supergodt :-) Hva har du gjort i dag?

Oppskrift på lapper

Jeg har brukt denne oppskriften de siste par gangene jeg har laget lapper nå, fordi de smaker så utrolig godt. Pleier å sette det som blir igjen av røra i kjøleskapet til morgenen etter, for da kan jeg steke meg lapper som jeg kan ha med på nista. 

Du trenger: 
3 egg
3 dl melk
4,5 dl fullkornsmel (det fungerer like godt med vanlig hvetemel også)
3 ss med smør
1,5 dl sukker
1 ts bakepulver 

Start med å smelte smøret. Mens det smelter, rør sammen sukker, egg og melk. Deretter heller du oppi fullkornsmelet og bakepulver, og når smøret er ferdig smeltet heller du oppi det også. Ha i en øse med røre om gangen, og stek den på middels varme. Da får du tjukke og mettende lapper. Pynt med blåbær. Lappene smaker best når de er nystekte, men de er utrolig gode kalde også. Velbekomme!

Første posten på lenge, endelig!

Okei, det har klødd i fingra mine etter å blogge en god stund nå. Savner å ha et sted å samle gode minner, oppskrifter, sanger og bilder. Sist jeg oppdaterte her var jeg på vei til Trondheim. Der hadde jeg et utrolig herlig opphold på MOT-camp, sammen med noen fantastisk hyggelige mennesker. Nå om dagen går tiden egentlig mest til lekser og venner, men jeg skal da finne på noe spennede å poste her for det :-)

For å komme ordentlig i gang, har jeg veldig lyst til å hente litt inspirasjon fra andre blogger. Så om du veit om en utrolig bra blogg, eller kanskje har en selv, hadde det vært kjempekoselig om du la igjen en kommentar med bloggadressen. Har du noen blogg-tips?

Om meg

Hanna her! På bloggen deler jeg minner, musikk, oppskrifter, inspirasjon og bilder. Alle bildene her er tatt med enten Canon EOS 60d eller iPhone 4. Du er mer enn velkommen til å følge meg og mitt liv her på denne siden.

Følg meg

Blogg. Facebook.

Kategorier

Bilder. Blogg. Design. DIY. Hverdag. Innkjøp. Mat og drikke. Musikk. Outfit. Reiser. Skjønnhet. Sponsing. Spørsmål. Tanker. Videoblogg.

Arkiv

Februar 2014. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012. Oktober 2012. September 2012. August 2012. Juli 2012.

Grunnkoder

  • Caroline Maria.

  • Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
    Bloggen ligger på
    blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.


    hits