Oppskrift på oreokake

Til jentekvelden som var forrige lørdag, hadde Karro og jeg bakt oreokake. Den smakte egentlig veldig godt, så tenke at jeg kunne legge ut oppskriften her. Hovedoppskriften fant vi her, men vi gjorde om litt på den.

Det du trenger for å lage denne kaka, er: 

Bunn: 300 g Oreo-kjeks (ca. to pakker) og 100 g smør

Kremfyll: 1 pakke Philadelphia kremost, 2,5 dl melis, 3 dl kremfløte og 75 g Oreo-kjeks (ca. en halv pakke)

Sjokolademousse: 1 pakke sjokolademousse (gjerne med sjokoladebiter) fra Freia og 2 dl lettmelk

I tillegg trenger du også en rund kakeform, gjerne en sånn hvor man kan ta av ringen rundt. Da blir det litt enklere å ta ut kaka.  


Sånn blir kaken til slutt. Pusen til Astrid ville være med på bildet<3

For å lage bunnen, putter du smøret og Oreo-kjeksene opp i en food processor. Det kan være lurt å dele smøret opp i terninger først, sånn at du er sikker på at alt blir blandet jevnt. Når du har fått blandet alt, trykker du blandingen ned i bunnen av kakeformen. Sett kakeformen i kjøleskapet i 30 minutter.

Kremfyllet lager du ved å først blande sammen kremosten og melisen i en bolle. I en annen bolle pisker du krem av fløten, og heller den så over i kremostblandingen. Knus eller hakk Oreo-kjeksen opp i grove biter, og hell dette opp i kremfyllet. Når alt er blandet godt sammen, tar du ca 2/3 av kremfyllet og heller over kjeksbunnen i kakeformen. Dette skal også stå i kjøleskapet i 30 minutter. Den siste 1/3 av kremfyllet settes også i kjøleskapet. 

For å lage sjokolademoussen følger du egentlig bare instruksjonene som står på baksiden av pakka. Visp pulveret og melken sammen, ha moussen over kremfyllet i kakeformen. La det stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Så tar du den siste tredjedelen av kremfyllet og heller opp i kakeformen. Dette blir toppen av kaka, så da er det bare å pynte den med for eksempel Oreo-kjeks og melkesjokolade. La kaka stå i kjøleskapet i minst en time til, før du serverer den. Da er du helt sikker på at alt har stivnet, og at ingenting synker sammen. Før du serverer oreokaka, så husk å skjær inne langs kakeringen før du åpner den.

Det eneste som er litt kjipt med denne kaka, er at den tar så utrolig lang tid å lage. Det blir litt lange pauser når alt skal stå en stund i kjøleskapet, men ventetiden er verdt det! For å gjøre ventetiden (og hele bakinga) litt morsommere, er det bare å lage kaka sammen med en venn. Da går tiden veldig fort, men det gjør dessverre også kaka når den er ferdig O:-) Haha, håper det smaker! Har du laget oreokake før?

Oppskrift på lapper

Jeg har brukt denne oppskriften de siste par gangene jeg har laget lapper nå, fordi de smaker så utrolig godt. Pleier å sette det som blir igjen av røra i kjøleskapet til morgenen etter, for da kan jeg steke meg lapper som jeg kan ha med på nista. 

Du trenger: 
3 egg
3 dl melk
4,5 dl fullkornsmel (det fungerer like godt med vanlig hvetemel også)
3 ss med smør
1,5 dl sukker
1 ts bakepulver 

Start med å smelte smøret. Mens det smelter, rør sammen sukker, egg og melk. Deretter heller du oppi fullkornsmelet og bakepulver, og når smøret er ferdig smeltet heller du oppi det også. Ha i en øse med røre om gangen, og stek den på middels varme. Da får du tjukke og mettende lapper. Pynt med blåbær. Lappene smaker best når de er nystekte, men de er utrolig gode kalde også. Velbekomme!

PITAPIZZA

Hei dere! Er en stund siden jeg har lagt ut noen innlegg i kategorien "Mat og drikke" her nå, så da tenkte jeg at det var på tide. Som overskriften sier, her er en superenkel oppskrift på å lage pitapizza. Det passer veldig godt spise på de dagene du ikke har sånn supergod tid til å lage lunsj eller eventuelt middag. Alt du trenger ser du på bildet over: Pitabrød, tomatpuré (eventuelt ketchup), gulost og selve toppingen. Fant pølser i kjøleskapet, så da endte jeg opp med det. Går også fint an å bruke andre ting som for eksemel smårettskinke, rester av tacokjøttdeig, peperoni også videre.

Legg pitabrødene på rist, smør på tomatpuré eller ketchup, legg på toppingen og strø revet ost over. Ovnen skal stå på 220 grader, og du kan godt la pitapizzaen stå inne i cirka 4-6 minutter. 

For å gjøre litt mer ut av retten, kan du godt ha salat ved siden av. Smaker supergodt :-)

Ta pitapizzaen ut av ovnen, og ta-da! Det smaker utrolig godt, og er noe av den letteste og raskeste maten man kan lage. Håper det smaker, haha! Om du mangler noen av ingrediensene for å lage dette, kan du godt ta en nærmere titt på innleggene i "Mat og drikke"-kategorien min her på bloggen. Det ligger mange flere supergode oppskrifter ute :-) Hørtes det godt ut?

SALAT I SOLA

God morgen! Det er så deilig å spise frokost ute når været er så fint som det er. I dag lagde jeg meg min egen salat med bladspinat, tomat, hvitløksdressing og knust knekkebrød. Det hørtes kanskje ikke så grådig godt ut, men det smakte himmelsk! Jeg synes bladspinat smaker såå mye bedre enn vanlig salat :-)  

DAY 7: MIN FAVORITTMAT

Hvem er glad nok i favorittmaten sin til å lage en bildekollasj om den? Hahah, er det mulig. Blir sulten bare av å se på den. Jeg tror nok vennene mine er ganske så lei av å høre om mitt forhold til biff. Jeg elsker det, og desverre spiser vi biff alt for sjeldent hjemme. Det er bare så utrolig godt, og i hvertfall med bernaisesaus og båtpoteter. Aah, nam. Be meg ut på biff, og jeg er din. Hva er din favorittmat?

FEEL GOOD

Tenkte jeg skulle tipse om en supergod drikke jeg kom over i sted. Den heter Feel Good, og flasken er så søt! Drikken er en slags "juicebrus", en juice med bobler. Den smaker en blanding av appelsin og mango. Feel Good scorer høyt på lista mi over beste drikker, så anbefales virkelig :-) Den er også en av fem om dagen, noe som ikke er feil. Har du smakt den før?

FROKOSTWRAPS
Tenkte jeg bare skulle tipse om frokostwraps. Spiste det i sted, og det er bare såå godt. Alt du gjør er å varme en sånn tacolompe i mikroen og putte oppi ting du liker. Jeg fylte min med ost, spekeskinke, agurk og tomat. Det smaker veldig godt, og er superenkelt å lage. Okei, du kan spise det til lunsj og kvelds også (men da må du kalle det lunsjwraps eller kveldswraps, hehe). Har du smakt sånne wraps før?

OPPSKRIFT PÅ SOLSKINNSPANNEKAKER

Var flere som hadde lyst på oppskrift til solskinnspannekakene jeg lagde her om dagen, så her kommer den. Oppskriften er uten egg. Alt du trenger, er:

- 1 1/2 ss sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 1 ss smeltet smør
- 3 dl melk
- 1 1/2 ss havregryn
- hvetemel

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Ta oppi en del hvetemel først, og mens du rører putter du oppi litt og litt til. Bland oppi hvetemel helt til røra er passe tykk. Stek pannekakene på ganske sterk varme. 

Til topping på solskinnspannekakene putter du havregryn og sukker sammen i en kopp. Knus opp havregrynet til små biter. Så klemmer du ut litt av saften fra en appelsin, og blander alt sammen med en gaffel. Pass på at toppingen ikke blir for flytende, men om du har oppi for lite appelsinsaft blir blandingen veldig tørr. 

Skjær så litt appelsin i biter, og pynt pannekakene dine. Vær kreativ - det er så mye morsommere å spise mat som ser fin ut. Ettersom det heter solskinnspannekaker, la jeg appelsinbitene som en sol. Hvor kreativ er ikke jeg, he he he. 

Smør toppingen du har laget på pannekakene, eller gjør som meg - la den være selve hjertet av sola. Så har du laget dine helt egne solskinnspannekaker. Jeg synes det smaker veldig godt og friskt, og ettersom pannekakene er ganske "tunge" å spise alene, anbefales det å ha på både topping og appelsinbiter. Bon appetit! 

SOLSKINNSPANNEKAKER
Ettersom jeg hadde fri i dag, hadde jeg god tid til å lage meg en deilig frokost. Da jeg fant ut at jeg ikke hadde igjen mer egg, trodde jeg at planene om å lage pannekaker gikk i vasken. Fant heldigvis en oppskrift uten egg, så morgenen ble reddet! Solskinnspannekaker smaker kjempegodt, og med appelsinsmaken ble det en frisk start på dagen! Noen som har lyst på oppskrift?

VAFLER MED LYANNE


Hei dere! I dag ble Lyanne med meg hjem, og det første vi gjorde var å lage oss mat. Vi hadde sååå lyst på vafler, så da endte vi opp med det. Siden Lyanne tok på ti tonn med sukker, tok jeg ikke noe bilder av hennes. Har hvertfall hatt det veldig koselig, hihi! Hva skjer hos dere i dag?

FROKOST OG FRIEr så utrolig deilig å sove lenge når man kan. I dag har vi nemlig fri på grunn av prøvemuntlig i morgen, så dagen skal brukes på å pugge manus på tysk og lage ferdig powerpointen. Skal bli så deilig å bare få fremføringen overstått i morgen. Godt å kose seg med en bra frokost mens man jobber, så endte opp med frokostblanding med bananbiter. Har du noen planer for dagen?

VANILJEKESAM MED BÆR

Først og fremst må jeg bare si tusen takk for alle de herlige kommentarene jeg har fått i det siste. Jeg må ha de koseligste bloggleserne, hihi. Når det gjelder overskriften har jeg akkurat laget meg vaniljekesam med jordbær og blåbær. Det smaker så utrolig godt, og samtidig er det veldig mettende. Kjøpte en helt ny pakke med jordbær etter skolen i sted, og var helt sikker på at jeg plukket ut de beste. Da jeg kom hjem fant jeg ut at nesten alle var dårlige, så fikk bare brukt et par stykker :-( Selv om jeg ikke fikk tatt oppi så mange jordbær smakte det veldig godt for det. Liker du vaniljekesam med bær?CUPCAKE LOVE


Cupcakes smaker bare så utrolig godt, og ekstra gode blir de etter en lang og hard dag på skolen. Det er så sykt mye å gjøre nå for tiden, at det er deilig å sette seg ned og slappe av med noe søtt midt oppe i alt kaoset. Denne søte cupcaken har tante bakt, og den smaker himmelsk. Liker du cupcakes?

PANNEKAKER OG BÆR

Søndag er alltid den dagen der jeg setter av litt tid til å lage meg en god frokost. I dag endte jeg opp med pannekaker toppet med bær. Hentet oppskriften herfra, men ville kanskje droppet det siste egget og tatt oppi litt mer kanel og kardemomme. Sånn at pannekakene ikke smakte for mye som en omelett. 

Tok oppi alt det tørre først. 1/2 dl havregryn, 1 ts bakepulver, litt kardemomme og kanel. 

Så 'hakket' jeg havregrynene opp i mindre biter samtidig som jeg blandet det sammen. Etter dette tok jeg oppi 2 egg og 1/2 dl med melk.

Smelt litt smør i panna før du heller røra oppi. Så steker du pannekakene dine og lar de kjøle ned litt før du legger bær på toppen. Jeg tok på bringebær og blåbær, og hadde et glass med iskald eplejuice ved siden av. Verdens beste start på søndagen. Fristet det, hehe?MMM...MIDDAG

I dag fikk jeg velge hva vi skulle ha til middag hjemme, hihi. Jeg smakte på en rett på Jordbærpikene for lenge siden som var supergod, så derfor ble det noe lignende mat i dag. Spiste tagliatelle med ostesaus, soltørka tomater og chorizopølse. Hadde hvitløksbrød ved siden av. Det var kjempegodt, selv om det kanskje ser litt mindre delikat ut på bildet. Hehe! Har du smakt det før?

SALATHjemmelaget salat er bare så sykt godt! Enkle ingredienser som tomat, agurk, salat, pasta, skinke og ost smaker utrolig bra sammen. Jeg pleier å ha på den dressingen fra Idun som heter Fersk pepper og basilikum, det anbefales å ha på toppen av salaten. Nam! 

SUPERGODE HORN

I påsken er det lov å kose seg med god mat, og noe som smaker ekstra godt ute i vårsola er grove horn med fyll. Det slår aldri feil, haha. Oppskriften er hentet fra kokeboken Fra Boller Til Burritos, som jeg fikk på skolen i niende klasse. Det du trenger for å lage ca. 16 horn, er:

50 g gjær
2 ss smeltet smør
4 dl lunket melk
1 ts salt
4 dl sammalt hvete (jeg synes det smaker ekstra godt med finmalt, hehe)
6 dl hvetemel
Ovnen skal stå på 220 grader

Etter du har funnet frem alt du trenger, starter du med å smuldre gjæret i en bakebolle. Om du bruker tørrgjær så bare blander du den i melet. Smelt smøret, og tilsett den fingervarme melken. Rør godt, og tilsett så salt og det sammalte melet. Helt tilslutt heller du oppi melet. Når du har blandet alt til en fin deig, lar du bollen stå og heve i omtrent 45 minutter. Etter hevingen deler du deigen i to, og kjevler hver del ut til en runding med cirka 40 centimeter i diameter. Del hver runding i åtte like store "snipper". Jeg er veldig glad i å ha fyll inni, så jeg bruker å ta på litt tomatpuré, smårettsskinke og gulost på hver "snipp". Etter du har fylt horna, ruller du de sammen fra den siden der de er bredest. Fordel horna utover på en stekeplate, og la de heve i noen minutter til. Pensle med egg, og la de stå i ovnen i ca. 12 minutter. Vel bekomme!

mat og drikke | vaniljeyoghurtHei dere! Avslutter denne mandagen med en supergod vaniljeyoghurt med blåbær og jordbærbiter. Det smaker utrolig godt, samtidig som man ikke trenger store porsjonen før man blir mett. Frister det, hehe?

SJOKOLADEMUFFINS

Hei dere! Denne vinterferien har bare gått utrolig fort. Skole igjen allerede i morgen. Har brukt denne søndagen sammen med Robin, bakte sjokolademuffins. Robin går jo på kokkelinja, og han ble mildt sagt flau over mine bakeferdigheter. Jeg er vel ikke den eneste her i verden som ikke veit hva en sil er?! Tiltross for manglende kokkeferdigheter fra min side, ble muffinsene supergode. Mens de stod i ovnen prøvde Robin seg som snikfotograf, men ingen av bildene ble tydelige nok til å komme med på bloggen. Sorry, Robin. Hva har dere gjort i dag?

BRINGEBÆRSMOOTHIE

Hei dere! Startet dagen min med en kjempegod og forfriskende bringebærsmoothie. Alt du trenger for å lage den står på bildet, og du må egentlig bare prøve deg frem selv på hvor mye av hver ingrediens du skal ha oppi. Jeg brukte ca. en halv pose med fryste bringebær, to spiseskjeer med vaniljekesam og en liten skvett med eplejuice. Blandet alt i en blender og puttet oppi isbiter etterpå. Helt til slutt pyntet jeg med noen friske bringebær. Har du en god oppskrift på smoothie?

LUNSJ
Hei dere! Er så ubeskrivelig godt med vinterferie, har ikke ord. Stod opp ganske tidlig i dag for å se noen episoder av Walking Dead, og nå sitter jeg og koser meg med fryste bringebær med vaniljekesam. Om ikke alt for lenge får jeg to stykk jenter på besøk, så det blir veldig koselig. Var forresten på shopping i går, og om noen vil se hva jeg kjøpte kan jeg legge ut noen bilder senere i dag. Håper alle får en herlig dag, uansett om dere har vinterferie eller ikke. 

SØNDAGSFROKOST


Hei dere! Tenkte jeg skulle friste dere med frokosten min i dag. Søndager er den dagen jeg har best tid om morgenen, så da ender det ofte opp med en stor og god frokost. Det beste med søndagsfrokoster er at jeg kan spise den mens jeg ser på gamle episoder av Friends, som forresten er den nest beste serien jeg veit om. Walking Dead topper listen min. Ellers i dag har jeg ikke så store planer, skal bare nyte dagen. I morgen starter vinterferien min for fullt, så alt ligger til rette for at dette skal bli en herlig dag og uke.

OPPSKRIFT PÅ VAFLER

Hei dere! Her kommer enda en oppskrift, denne gangen på supergode vafler. Vaflene inneholder ganske mye havregryn, så dette er noe man kan nyte med god samvittighet. Alt du trenger for å lage ca 7-10 plater, er:

3 dl havregryn
2 dl hvetemel
2 ss sukker
2 ts bakepulver
2 krm salt
2 ts vaniljesukker (evt. kardemomme)
6 dl melk
4 egg
4 ss smeltet smør

Start med å blande sammen alt det tørre. Så heller du oppi halvparten av melken.

Pisk sammen eggene, og hell det sammen med smeltet smør og resten av melken opp i bollen.

La røren stå og svelle i cirka 15 minutter. Så er det bare å steike vaflene, og ha på det du vil. Brunost er for eksempel veldig godt oppå. Velbekomme ♥FRUKTSALAT
Hei dere! Måtte bare poste noen bilder av den supergode fruktsalaten jeg lagde i sted. Epler, appelsiner, druer, bananer, havregryn og litt vaniljekesam i en og samme bolle = himmel. Dere burde helt klart prøve ut dette.

FROKOSTPANNEKAKER

Hei dere! Jeg er en av de personene som har utrolig lite matlyst om morgen, hvertfall tidlig før skolen. Heldigvis har jeg funnet noe som kan spises i steden for kjedelige brødskiver - frokostpannekaker! Ikke bare smaker det utrolig godt, det er også ganske så sunt. Alt man trenger for å lage disse frokostpannekakene er:

♥ Ca. 1,25 dl havregryn
♥ 1 ts sukker
♥ 1 egg

Bland alle ingrediensene sammen, del 'røra' i to og steik pannekakene. Når de er ferdige er det bare å ta på hva du vil, cottage cheese eller tomat smaker for eksempel veldig godt oppå. Bon appetit :-)
SØNDAGSFROKOSTDeilig å starte søndagen med en sunn og god frokost. Nøtter, knekkebrød og frokostblanding :-)

DAGENS LUNSJ

Hei dere! Da jeg kom hjem fra skolen i dag, kokte jeg pasta og drysset over litt parmesanost. Smakte veldig godt! Ellers i dag blir det pugging til naturfagprøve i kapittelet Olje og Gass og en norskfremføring som jeg skal holde senere i uken om en selvvalgt bok. Kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til juleferien.

IS OG BRINGEBÆR

Hei dere! Var på shopping med Karoline i går, så rakk ikke å blogge noe. Akkurat nå sitter jeg og koser meg med is og bringebær ♥ Smaker utrolig godt.

ENDELIG FERDIGHei dere! Da er jeg endelig ferdig med alle tentamene for i år. Klarer ikke å beskrive hvor godt det! Feirer med restene etter tentamen-maten, hehe. 

DAGENS LUNSJBRINGEBÆRSMOOTHIE


Hei! Tenkte jeg kunne dele en oppskrift på bringebærsmoothie til dere. Lager ikke smoothie så ofte, men de gangene jeg gjør det er det denne oppskriften jeg følger.

Det du trenger er: 
- Frosne bringebær
- Naturell youghurt
- Biola med bringebærsmak
- Blender 

Start med å putte bringebærene opp i blenderen. Så heller du Biola opp i blenderen, slik at det akkurat dekker alle bringebærene. Ta oppi et par spiseskjeer med naturell youghurt og bland sammen. Pynt med friske bringebær. Enjoy! LAPPER OG KOS

Hei dere! Nå sitter Stine og jeg og koser oss med nystekte lapper. Hun har sovet her i natt, var kjempekoselig. Etterpå skal vi jobbe litt med Polen-oppgaver som skal være ferdig i løpet av neste uke. 

CLUB SANDWICH
LUNSJ OG LEKSERHei alle! Nå sitter jeg og koser meg med en sunn og god lunsj. Brødskive med salami og agurk, gulrotbiter og eplejuice. Snart står leksene for tur, må øve litt til matteprøven i morgen! Hva gjør dere?

KAKAO OG KOS


Hei dere! Da har Stine og jeg akkurat kommet hjem fra en lang og våt idrettsdag med skolen. Var deilig å sette seg ned med en kopp kakao etter stafettløping og lengdehopp. Stine har forresten også bursdag i dag, så da må man jo feire med noe godt. 

TOAST OG JUICE

Hei dere! Nå sitter jeg og koser meg med lunsj, toast med smør er så utrolig godt. Dagen i dag skal gå til leksejobbing og rydding. Er fortsatt sjuk, men begynner heldigvis å bli litt bedre :-)

EPLEKAKE MED KREM


MUFFINSFROKOST

Hei dere! Da sitter jeg og koser meg med frokosten. Leverpostei med agurk og eplejuice, det beste som finnes. I dag skjer det ikke så veldig mye, får besøk etterpå også skal jeg begynne på litt av leksene som er til uken :-)

CUPCAKESHei dere! Da sitter jeg og koser meg med nybakte cupcakes. Siden Lyanne hadde bursdag for noen dager siden, tenkte jeg at jeg skulle stikke nedom henne med noen for å være snill. Hun var jo selvfølgelig ikke hjemme, men da håper jeg hun får en fin overraskelse på trappen når hun kommer hjem igjen. Hihi ♥

Om meg

Hanna her! På bloggen deler jeg minner, musikk, oppskrifter, inspirasjon og bilder. Alle bildene her er tatt med enten Canon EOS 60d eller iPhone 4. Du er mer enn velkommen til å følge meg og mitt liv her på denne siden.

Følg meg

Blogg. Facebook.

Kategorier

Bilder. Blogg. Design. DIY. Hverdag. Innkjøp. Mat og drikke. Musikk. Outfit. Reiser. Skjønnhet. Sponsing. Spørsmål. Tanker. Videoblogg.

Arkiv

Februar 2014. September 2013. August 2013. Juli 2013. Juni 2013. Mai 2013. April 2013. Mars 2013. Februar 2013. Januar 2013. Desember 2012. November 2012. Oktober 2012. September 2012. August 2012. Juli 2012.

Grunnkoder

  • Caroline Maria.

  • Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
    Bloggen ligger på
    blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.


    hits